lørdag 20. juni 2009

TENK AT JEG SOVNET FRA BJØRNEN

Det skal godt gjøres å sove under et isbjørnbesøk, men det har jeg altså klart. Mens hele båten sto på hodet på grunn av en ungbjørn som trasket helt inn til skutesida, lå Liljegren i kahytten og sov. Tenk det! Hele historien kan du lese her. Tenk alle bildene de tok. Dæven, det er litt surt.
Forresten har jeg tatt en masse spennende bilder av ribbemaneter, isalger og hoppekreps. De ble innmari lekre. Og dette er organismer som trolig er langt viktigere for økonomien, fiskeriene og verden enn isbjørn. Nemlig.

Hvis du lurer på hva dette handler om, kan jeg kort fortelle at jeg er ombord på forskningsfartøyet "Jan Mayen" som ligger ved iskanten sør for Svalbard. Og nettopp har gått glipp av en begivenhet som folk reiser over halve jorda for å oppleve.

Men man kan ikke få med seg alt, kan man vel?

6 kommentarer:

Anita sa...

Nei, tenk det, gå glipp av isbjørnbesøk! Sylvi sover, Sylvi sover, i sitt lune hi ;)

Yngvar Myrvold sa...

Auda...men du har jo sett isbjørn før du, så det er kanskje ikke så gæernt :o) ?

Bharfot sa...

Var det ikke litt slemt av de andre å ikke vekke deg?

Sylvi Inez Liljegren sa...

Jo, men jeg tok hevn!

Noen netter seinere gikk jeg til sengs med klærne på, ble vekt klokka null null fem og så både isbjørn og hvalross! Les saken om en trøtt bloggreporter som sov med fulle klær; http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.6669003

Eller les hele bloggen her: http://www.yr.no/nyheter/1.6652733

Og god sommer, alle!

Bharfot sa...

Takk for lenker! Har vært sløv bloggleser i det siste. Ekstra gøy å lese om de stedene jeg selv skal til om ikke lenge :)

Undertegnede sa...

nei pytt pytt, hva betyr vel et tapt isbjørnbesøk sånn i den store sammenhengen :)