onsdag 8. juni 2011

FRA FERIEVARME TIL POLAR LOGISTIKK

Siste nytt i møteplass: Lager- og logistikkavdelinga hos Norsk Polarinstitutt. Her er et knippe deltagere på polarinstituttes nyeste journalistkurs nede på lageret og blir informert om hvordan store polare tokt planlegges, både i Arktis og Antarktis.

Særlig logistikken inn til Troll-feltet i Antarktis er imponerende, med streng kulde og enorme avstander.

Stor overgang var det å komme fra ferie i Italia tilbake til arktisk problemstillinger, til temperaturøkninger på kloden og forventede scenarier fram mot 2100. Siste nytt om miljøgift-status i Arktis og forskning på havstrømmer langs sokkelen i Polhavet. 

Fin blanding av norske og utenlandske journalister. Lærte mye nytt om Grønland og traff flere danske kollegaer som jeg sannsynligvis vil holde kontakt med også i framtida.Kursleder fra IJ-senteret, Institutt for journalistikk, og deltager Ingun fra Miljøverndepartementet følger interessert med når avdelingssjefen forteller om arbeid knytta til tokt på isen i Arktis, som her ombord på kystvaktas KV Svalbard i Framstredet.
 

Spennende kurs og mye viktig kunnskap å oppdatere! Følg gjerne med på kuldebloggen min, der jeg ofte legger ut stoff fra kalde strøk:  

2 kommentarer:

Megan sa...

Spændende dage og dejligt at få nye kollegaer, som man kan sparre med. Og så endda danske! :D

En blog om kold kærlighed. Det er jo poetisk. Og der er meget poesi i kulden. Jeg vil følge med. Selvom jeg lige nu vender mig mod varmen og Barcelona i næste uge! :)

God dag til dig.

Sylvi Inez Liljegren sa...

Barcelona er spennende! Har nettopp funnet Havets katedral og er i gang allerede! Ha en flott reise!