onsdag 12. oktober 2011

HØST ER LESETID. GJERNE VED VANN

Ettersom dette er lesetida framfor noe, anbefaler jeg en gammel klassiker: Det er Kerstin Ekmans fantastiske bok Händelser vid vatten fra 1993. 

Hun har et fantastisk språk, og tar oss med tilbake til et uoppklart dobbeltmord ved en innsjø i Sverige, like ved grensa til Norge. Jeg har lest romanen for lenge siden og fant den nettopp igjen i bokhylla. 

Husker at jeg likte boka godt ved første gangs lesning, og jeg skjønner godt hvorfor. Det er ikke en krim i tradisjonell forstand, dette er en roman med brei personskildring og en fantastisk beskrivelse av naturen. Hun er dyktig på å beskrive kvinneskjebner, og hun lodder dypt ned i sørsamiske utfordringer i forhold til storsamfunnet i grensetraktene.

Kerstin Ekman har et langt forfatterskap bak seg, og du kan lese mer om akkurat denne boka her.

3 kommentarer:

Megan sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Megan sa...

Den bog har jeg læst for mange år siden. Gad vide om jeg også har den et sted? ;) Snart skal vi flytte og alle kasse og bøger skal gennemgåes. Så finder jeg sikkert også Frk. Smillas og med hende fornemmelse for sne!

Som jeg dog glæder mig til Kate Bush' nye album nu. Hun har været min favorit siden 1978. Da åbnede musikken sig for alvor for mig og jeg indser nu, at hun inddirekte inspirerer mine skriverier.

God aften.

ORDFRONT sa...

Takk samme! God flytting til deg, det nye huset ser fint ut!

Bok om Arktis er avsendt til deg i dag, håper den faller i smak. God kveld til deg óg.