fredag 11. november 2011

SORG OVER SITA


Vi har landesorg her hjemme. Vi har måttet avlive Sita, vår trofaste lapphund gjennom 14 år. Orker ikke skrive om det, men det blir sannsynligvis ikke så mye blogging ei stund framover.


Sitter oppe en tidlig morgen og ser gjennom gamle bilder tatt av lapphund-mamma Marit, som hadde Sita si søster, Dina. De to tispene var sammen hver sommer og hver gang Marit kom på besøk.

Kikk på de to damene som koser seg og snakker sammen! Fantastiske hunder med personlighet og stolthet og livsglede.

Savner dem begge to. Savner Sita. Det er så tomt i huset uten jenta mi. Ho hadde maidagens flotteste smil som du kan se på bloggen min fra eldre tider.

Alle hundeeiere forstår at sorgen over å miste en hund, er som sorgen over å miste en nær venn, et familiemedlem. 
 
Så det er landesorg i huset disse dagene. En sorg full av gode minner om fantastisk mye livsglede og nærvær. Vi som får lov til å leve med hunders hengivenhet, er rike mennesker. Vi er faktisk det.

6 kommentarer:

Megan sa...

Det gør mig så ondt. Jeg ved, hvordan det føles og det er svært at sige gode, trøstende ord. For selvom et godt liv er ovre, så er tomheden tilbage, savnet og som du skriver, det er tabet af et kært familiemedlem. Sådan er det!

Som du også skriver, vi er heldige, vi som får lov at opleve en hunds venskab og hengivenhed. Når vi får lov at komme tæt på og ser deres personlighed. Ikke to hunde er ens.

Gode tanker og klem til dig

Megan sa...

Jeg kiggede lige på billederne af Sita. Åh så fin hun var.

Anonym sa...

stor klem!!


sååå fin ei jenta ho var.

vet hvordan det føles.

Ønsker deg,tross alt, en god dag.


Molithaa.

ORDFRONT sa...

Tusen takk for omtanken og de gode ordene!

Det går bedre for hver dag - jeg vet jo at jeg var heldig og fikke et helt bonus-år med henne - hun ble 14 år og det er mye for en liten spisshund.

Og den siste sommeren var fin, der vi jaktet på sauer og geiter i flott natur sammen. Vel, vi jaktet kanskje ikke så mye - men vi snuste mye på saueskit og geitlort som lukter helt vidunderlig, selv for en gammel hund!

tusen sa...

Sjønner at dette har vært en god kompis Ei trøst at hun har MYE å ta med seg i grava?
Bildet nummer to er så bra!

ORDFRONT sa...

Ja, bildet er flott - og sier mye om at også hunder kommuniserer og har uenigheter seg i mellom. Helt overstadig fine bilder om samkvem og glede.