mandag 26. desember 2011

JULEKATTER OG JULEMARKERING


Nei, det er ikke helt total julefred, selv om vakre nykommerkatt Gaupe gjerne poserer foran kamera og viser at han trives.

Pinny - vår tidligere yngstekatt, er ikke bare glad for Gaupe, og her er mye kald skulder. Pinny er svart som sot, og markerer med ryggen til. I sofaen.


Eller så sitter han klar med strittende hale og venter på å angripe Gaupe og gjøre han oppmerksom på hvem som egentlig eier dette huset. 


Det betyr at Pinny må tilbringe noe tid ute på glassverandaen selv om det er jul. Angripere vil vi ikke ha innendørs i romjula.

Men Gaupe trives, han kommer oss i møte og markerer ved matskåla når han er sulten. Han maler og lar seg stryke og klø. Han har til og med inspisert badekaret. 

Og så han sitter i alle vinduskarmer og gleder seg til nyttår: For her utenfor er det mye spennende å oppdage.

 
Men jeg venter med å slippe han ut til raketthelvetet på nyttårsaften har lagt seg. Så tenker jeg det blir bedre balanse mellom mine to fine kattegutter, både ute og inne. Neste år! 

Og julefred har vi uansett, med en vakker amaryllus som strekker seg mot det lille lyset som er - og gleder seg til å springe ut i blomst. Godt nytt år, samtlige!


Ingen kommentarer: