mandag 15. oktober 2012

JEG RAKK DET AKKURAT

Ja, det er sånn som med alle høster, det gjelder å rekke over alt - for plutselig står du der med snø til anklene og har ikke båret inn pottene fra hagen, ikke tatt inn gressklipperen og sykkelen eller skiftet til vinterdekk på bilen.

Men i år gikk det greit. Det er ikke kommet så mye frost at pottene har bunnfrosset ennå, vinterdekkene ble lagt om fredag og jeg har hatt den eldgamle Golf'en til EU-kontroll - ikke helt innafor fristen, men bare et par dager over tida. Og det var bare et endeledd i forstillinga som måtte skiftes. Resten var ok. Jeg jubler! Min 22 år gamle Golf skal leve med meg også denne vinteren. Gammel venn med splitternye piggdekk. Det går ikke uten i denne byen.

Jeg tar meg tid til å trekke pusten, se ned på bakken når jeg har parkert bilen på parkeringsplassen på jobb denne morgenen. Ja, det er høst, de brune bladene har fått et lite melisdryss av rimfrost, de er like fine som jeg husker dem fra i fjor. Ett av naturens små mesterverk, bare du tar deg tid til å se det. Om noen minutter har siste rest av morgensol smeltet vekk frosten, og bladene er de visne, gamle, brune fra i går. Jeg tar opp kamera på mobilen. Jeg kan ikke la være. Jeg bøyer meg ned og tar bildet. Ser de vakre tegningene som naturen har laget til oss, helt gratis. Jeg ser utover den frosne plenen. Velkommen vinter, jeg rakk det akkurat.


2 kommentarer:

Spirea sa...

Hei, nå har jeg sittet her og lest mye på bloggen din - og jeg må si jeg syns du er fantastisk god med ord. Det er masse nydelig du deler på denne bloggen, mye til ettertanke og mye jeg kjenner jeg blir sittende og gruble over. SÅ bra!! Fortsett å skrive, du gjør det så godt! Og jeg kommer igjen, det kan du være sikker på <3

Ønsker deg en nydelig oktoberuke videre. klem klem

ORDFRONT sa...

Tusen takk, Spirea!