lørdag 13. oktober 2007

Skrivekurs


Jeg har gitt mine første skrivekurs, på videregående skoler i Nord-Norge. Det var fantastisk. Ikke minst for meg, fordi jeg fikk så mange glade tilbakemeldinger og fordi det ble skrevet så mange flotte tekster.

Jeg bruker boka til min skrive-guru Natalie Goldberg, Wild Mind, og jobber med å frigjøre kreativitet og skriveglede hos dem som er med. Dessuten snakker vi en masse om skriveprosessen og om å slippe fri fra alle de reglene vi er fullstappet av, og som hindrer den frie flyten fra tankene våre og ut i teksten.

Vi løste en del spennede skriveoppgaver i løpet av de tre timene vi holdt på sammen. En av oppgavene handlet om tematikken rundt nedsmelting og miljø på kloden. Og ungdommene skreiv så håret reiste seg på armene mine. Det ble flotte tekster.

Vi brukte blant annet boka til jounalist Annicken Vargel "50 måter å redde verden på" som inspirasjon.
http://www.jms.no/index.cfm?prodid=94794&tmpl=produkt&back=trueSom utgangspunkt hadde jeg forelest fra mi egen bok om arktiske utfordringer. Å få jobbe med egen innsats etter å ha hørt om elendigheten på kloden er kjempeviktig. Annicken Vargel og jeg har samme utgangspunkt: Det nytter. Du må ikke gi opp. Vi trenger de unges innsats. Mer enn noen gang.

Boka mi finner du her
http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1881570&rom=MP

Ingen kommentarer: