onsdag 12. desember 2007

Kan kjendisene redde verden - ?

Neppe. Likevel tror jeg personlig på effekten av å samle dem med musikk kobla til alvorlige budskap slik som Nobelkonserten nå, 46664 Mandela-konsertene eller Band Aid.

- Det ville være trist hvis kjendisene skulle redde verden, men takk Gud for at Uma Thurman og Kevin Spacey er her, sa Annie Lennox på Nobelpressekonferansen i går. Hun er min persolige favoritt, og jeg er styrket i mi oppfatning av henne etter å ha produsert fjernsynsdebatten om HIV/AIDS fra Tromsø i 2005, - og til og med fått ta henne i hånda etterpå (med dårlig skjult stolthet, her!) På Nobelpriskonserten framstår hun som kjempeseriøs og usminka, det er flott å se i en verden der dop, fest, glam og skilsmisser er hovedinntrykket når vi ser kjendiser i media.

Tror jeg på ei holdningsendring i den rike verden på grunn av klimakrisen? Nei.

Men alle monner drar. Og det er hevet over tvil at kjendiser har stor innflytelse på oss vanlige mennsker når de framstår uten glamorøst skjold og snakker alvor. Eller synger. Som Annie Lennox gjorde da hun avslutta Nobelprisutdelingen til Al Gore og FNs internasjonale klimapanel med en sin glitrende Sweet Dreams. Sekser til Lennox her.

Du kan lese mer om denne spesielle artisten på Wikipedia eller på Lennox stilige hjemmeside . I have been intrigued by the poetic power of words ever since I can remember, skriver hun, og trekker fram Joni Mitchell som en av sine store forbilder.

Enjoy singing, sier Lennox. But most of all, get involved!

Bildet av Annie er tatt under pressekonferansen av Paul Weaver i TV2.

Ingen kommentarer: