onsdag 23. april 2008

VERDENS BOKDAG. GRATULERER!

Sia 1995 har vi markert 23. april som Verdens bokdag. Det er en festdag for boka, og dessuten en dag for internasjonal solidaritet. Arbeid med ytringssfrihet og opphavsrett er knytta til bokdagen.

Bøker åpner for nye verdener. Og bøker har gjennom historien vært ett av de mest virkningsfulle midlene vi har for spre og bevare kunnskap. Bøker gir mennesker felles viten om verden og inspirerer til forståelse, toleranse og dialog.

En gammel tradisjon fra Barcelona går ut på å gi bort ei bok og ei rose til en venn på bokens festdag.

UNESCO bestemte i november 1995 at 23. april skal være verdens bok- og opphavsrettsdag. Lokale arrangement skal skape oppmerksomhet rundt boka på denne dagen, og her i Tromsø er det bl a litteraturquiz på biblioteket kl 1900.

Les mer om hvordan det begynte i Barelona, med historien om å gi bort ei rose og ei bok.
Det fine bildet har jeg lånt på nettsida til UNESCO-kommisjonen.
Gratulerer med dagen! Har du ikke lest Menn som hater kvinner av Stieg Larsson, kan dette være dagen!

4 kommentarer:

randi sa...

Gratulere med bokdagen!!
Hva skulle vi gjort uten bøkene? Uten alle historier å undres, grøsse og gledes over? Bøker uten bilder som skaper sine egne bilder i ditt hode, og bøker med bilder å fortape seg i og drømme seg bort i...

Menn som hater kvinner har jeg lest. Jeg liker bøker som foregår på flere plan, det er en krimbok, men ikke bare -fin bok!!

ORDFRONT sa...

Jeg skal akkurat i gang med Flickan som lekte med elden, og har hørt at den skal være enda bedre.

Men som hater kvinner syns jeg var direkte ekkel, og sterk kost. Men ei viktig og bra bok!

Anonym sa...

Hei på deg! Vil gjerne tipse deg om et nyetablert nettsamfunn. Det drives av LILLIT, som er et tidsskrift og en arrangementsvirksomhet. Vi har fokus på kultur og filosofi, med mykje attåt. Bra og innholdsrikt forum, engasjerte medlemmer og et godt miljø. Mulighet for å bestille gratis blader og evt. bli publisert, gratis blogg og dermed flere publiseringsmuligheter. Håper å se deg der! Vennlig hilsen red. v/Iren
http://lillit.ning.com

ORDFRONT sa...

Takk for invitasjonen! Har vært innom og kikket, og selv om jeg kjenner at tida mi ikke strekker til, skal jeg melde meg på og ta en titt innom i ny og ne. FInt prosjekt, syns jeg.