søndag 11. januar 2009

KULTURMARKERING FOR GAZA

Nordnorsk forfatterlag ble bedt om å lese under den to og en halv times lange forestillinga som ble avvikla til støtte for Gaza i går kveld. Det føltes faktisk betydningsfullt å få være en av de fem forfatterne som leste. Lillescenen i kjelleren på Kulturhuset i Tromsø var smekkfull av folk som fikk et variert program med appeller om Gaza og situasjonen der, musikk og opplesninger.

Sigbjørn Skåden leste samiske tekster, så gikk turen til inuitten Evie i det nordvestlige Canada, henta fra boka min, Arktis utfordrer. Så lettet Morten Wintervold på smilebåndene hos publikum med røffe dikt fra samlingene Utfall og Nytt kull på voksenopplæringa.

Endre Lund Eriksen tok publikum med til Hiroshima under siste verdenskrig med boka si, Det tar ikke slutt, før Liv Lundberg leste dikt fra Ramallah og den palestinske forfatteren Faiha Abdulhadi, som Liv hadde gjendiktet til norsk.
Vi opplevde samtlige at et svært lydhørt publikum fulgte forfatterlagets opplesninger og at det var en fin og meningsfylt opplevelse.