tirsdag 19. oktober 2010

FENG SHUI - SWISH

Etter å ha brukt fire timer på å rydde et stuebord, bare for å gjenskape 10-12 nye hauger av papirer, samt kamera, ledninger og diverse som nå ligger plassert oppå begge bokhyllene mine i stua - har jeg oppnådd et par nye innsikter i mitt liv.

Her er mye angst knytta til det å rydde. Jeg finner igjen alt dette som jeg både hater og engster meg for, alle bekymringer - stablet i hauger som jeg egentlig ikke vil løfte på eller forholde meg til.

Så hva er det jeg frykter og bekymrer meg for i dette livet? Jeg vet det nå - etter å ha trålet alle saker og bunker på mitt runde, vakre stuebord (- og her listet opp uten noen form for rangering):

- bruksanvisninger
- ledninger
- forsikringene mine
- brev fra offentlige etater
- brev fra banken
- brev om stipendinnrapportering fra faglitterærforfatterforening
- brev fra foretaksportalen (gisp - hvem er det?)
- ubetalte regninger
- alle tingene som hoper seg opp i huset mitt
- dingser som jeg helt klart bare må beholde, men ikke vet hva er

I tillegg har jeg litt angst for vekta (selv om den står inne på badet), alderdom, sykdom og smerte, miste noen jeg er glad i, at dyrene mine er blitt gamle og at jeg snart kan miste dem (men disse tingene ligger ikke her i stua og er derfor irrelevante i denne sammenheng).

Nå er stuebordet vasket, men begge bokhyller fulle av bunker som må flyttes vekk til et annet sted der de kan ligge og fremkaller angst over alt det ugjorte. Men - lykke, lykke: 

Jeg har oppdaget at jeg har betalt ei regning for feilparkering hos Europark to ganger! Og bare tanken på å konfrontere dem med dette, redder dagen min. Oh yes. 

Ha ei god uke!

Ingen kommentarer: