tirsdag 11. januar 2011

KJØPESTOPP


Det går bra så langt. Går ikke på kjøpesentre. Har ikke vært særlig frista til å kjøpe noe. Men vet allerede om noe jeg kunne tenke meg å kjøpe og som kan medføre brudd på kjøpestoppen. 


Jeg savner neglelakken min. Og den er gått tørr. Sært? Javisst. Tærne mine er triste i mangel på neglelakk - jeg har brukt lakk på tærne i alle år - blå, burgunder, brun, rosa, blank. Ikke for å være jålete, jeg blir bare så glad av å se ned på mine fargeglade føtter.

Og snart er flaska med energi-vannet mitt tomt, og jeg gruer meg til det det orange, solfargede vannet er borte. 

Mener ikke å reklamere, men Biotherm sitt Eau D'énergie er sånn en oppvekker om morgenen. Når jeg sliter med å fokusere omkring sju om morran og nattelyset ennå ikke har et gløtt av lys, hjelper den gode, fresh'e appelsinlukta meg til å våkne. Den - og morrakaffen. Men kaffe er ikke rammet av kjøpestoppen. Takk og pris.

7 kommentarer:

Randi sa...

Jeg har aldri lakkert en eneste tånegl! Kanskje jeg burde prøve, for å lyse opp dagen...?? ;-) Kos deg, Sylvi - og kjøp TRE nye neglelakker!

ORDFRONT sa...

Ja, jeg anbefaler glade tær under ullsokkene en mørk, lang vinter! Glade, grønne tånegler er fancy og lyser opp i landskapet!!!

Sjøl skal jeg nok holde igjen ei stund til - men tror at når lys vår og sommer kommer, blir jeg frista til et lite kjøp, gitt!

Randi sa...

Går ofte barbeint. Selv om det er vinter. Det føles befriende. Og passe nakent. En dæsj grønt, hadde nok vært passende. Men da må JEG på shopping...

ORDFRONT sa...

Jeg går også barbeint ut på trappa av og til, kjenner at det iser under fotsålene.

Før hendte det at jeg gikk barbeint til postkassa om vinteren. I dyp snø. Men det er en lang oppkjørsel å gå ned til der postkassa henger. Det er det.

Bharfot sa...

Er ikke den kjøpestoppen din litt overdreven, Sylvi? Helt enig i å ikke handle unødvendig, men dette høres ikke ut som ting fra et overdrevent forbruk. Min hud trenger en annen pleie enn da jeg var yngre, merker jeg, derfor er dyrere hudprodukter blitt noe jeg unner meg.

Men når det gjelder neglelakk, hvis din bare er «gått tørr», altså ikke er tom, men størknet: Du vet at du kan helle i litt neglelakkfjerner og riste litt, så er den god som ny?

Hilsen Oda som har tretti års erfaring med lavkonsum

PS. Leit å høre om katten din. Jeg savner fortsatt min etter 15 år.

Kirsten M sa...

Hjelper det litt å få ut ønskene og frustrasjonen her? Lykke til videre, spennende å følge bloggen.

ORDFRONT sa...

Skal prøve trikset med litt neglelakk-fjerner. Jeg er, enn så lenge, ikke frustret - men det kan jo bli verre etterhvert!?!

jeg tror kjøpestoppen min er et indre ønske om å være litt mer brutal med med selv og mine behov - ikke handle anna enn det jeg må ha. Såsom mat vin og billetter til kulturarrangement jeg simpelten IKKE kan unnvære :-)