I dag har jeg rydda og vaska en hel fliselagt kjøkkenbenk og filosofert over hvor mye som daglig står fremme på benken. Og hvorfor.
Det er noe med kaos som ikke er kaos hvis man klarer å holde det reint og i orden. Men det er ikke like enkelt, sann.
Sjekk nå bare hva som ble flytta over på komfyren under vaskeprosessen. Ikke småtteri!
Men jeg jo trenger oljer og soya, pepperkvern, krydder og balsamiko, og ikke minst: kjøkkenverktøy mens jeg lager mat. Og brødboksen må få stå et sted, ja visst! Og et ikke-helt-hendig glass med pasta som er så høyt at det ikke går inn i hyllene i skapet.
Og så var benken gullende ren og alt på plass. Ingen brødsmuler eller andre ulumskheter. Så lenge det varer. Sukk.
Henter litt visdom fra siden Zen habits:
Go deep. Great joy can be experienced from even the smallest, seemingly inconsequential thing by going deeper into the experience and not just flitting along the surface of it. Go deep with it, relish it, and store that moment away in your memory banks. These small joys are the moments that make up a meaningful life.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar