tirsdag 21. februar 2012

HOLD MITT HJERTE

Det finnes dager man trenger trøst, og jeg er inne i en periode der det plutselig ble veldig vondt å forholde seg til noe av det som skjer. Jeg kom hjem, la beina på bordet og åpna facebook. Og vet dere folkens - det finnes alltid venner. Til og med i cyberspace. Det finnes alltid noen der ute som vil deg vel.

Ei av mine mer perifere venninner på facebook hadde lagt ut ei lenke til en låt. Av Bjørn Skifs - Håll Mitt Hjärta. Sannsynligvis får hun aldri vite hva dette betydde for meg. 


Jeg har møtt Michael Wiehe, og har alltid elsket Bjørn Afzelius som døde så alt for ung. Han skrev fantastisk. Alle låtene fra Hoola Bandoola Band var del av min ungdom. Jeg liker sanger med tekster, med innhold.

Bjørn Skifs kjente jeg aldri. Men denne låten har ligget nest lengst på det populære radioprogrammet Svensktoppens hitlister. Sangen lå på lista i 142 uker fra 2003 til 2006. Det forstår jeg.

Her er låten. Og her er teksten:

Håll mitt hjärta Håll min själ
Lägg mitt huvud i ditt knä
Säg att du menar
och vill mig väl
Håll mitt hjärta Håll min själ

Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Ta mitt hjärta
Ta min själ

Håll mitt hjärta Håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig allt jag begär
Håll mitt hjärta Håll min själ
Håll min själ

2 kommentarer:

Lene Megan sa...

Sylvia, sender for det første gode tanker til dig. Trøst og noget godt.

Og så vil jeg bare sige, at dit indlæg rørte mig på mange måder. Ikke mindst det du skrev med din bekendte på Facebook, som havde lagt en sang ud. Du ser den, fanger den og den rører dig. Hun får sikkert aldrig at vide, hvad den gjorde ved dig og betød, men hun sendte den ud.

Jeg oplevede det samme i går. Uden at gå i detaljer, så var jeg temmelig modløs og fanget i noget, jeg følte mig fuldstændig magtesløs overfor. Så gik jeg på Facebook og læste nogle ord, et citat og et lille billede på en side. Og det ændrede mit fokus. Jeg mærkede noget, jeg følte ordene og det trak mig op. Ord.

Derfor at det så vigtigt, at vi siger, det vi har på hjerte, at vi bliver ved med at sige og skrive god ord til hinanden, også selvom vi ikke får respons og nogen kommer direkte og siger til os: Tak, det var godt. Vi har ingen forestillinger om, hvad vores ord og vores gode intentioner kan føre med sig. Først den ene vej og så den anden vej.Hvordan det kan røre hjerter, kysse blidt og heale. Trøste.

Og så er jeg enig med dig, det er en flot sang. Tak for den! :)

FIOLINESBLOG sa...

Takk,ditt innlegg gjorde så godt <3
varm vårklem fra en ukjent venn i verdensveven:)