søndag 22. juni 2008

SKRIVEKURS PÅ SKIPNES

Første helga i august er jeg bedt om å holde skrivekurs på Skipnes i vakre Vesterålen og det gleder jeg meg til.

Etter flere skrivekurs i fjor høst, ble jeg innmari inspirert over å se hvor mye spennende og interessant som kom fram hos deltagerne. Jeg håper derfor at det kommer mange kreative folk som har lyst til å jobbe seriøst med det å skrive.

Stedet Skipnes er i hvert fall ei perle. Det gamle fiskebruket tar i mot gjester hele sommeren, og det er folksomt i helgene med mye og variert aktivitet. Fredag 1. august samles vi og blir kjent - og om kvelden skal det arrangeres quiz i Skipperstua.

Lørdag går vi i gang, og jobber ute hvis været holder mål. Men det er tak over bryggekaféen og ulltepper til å ha over knærne, så jeg satser på at vi bruker området rundt Skipnes og naturen så mye som mulig. Ta med uteklær og godt fottøy. Innimellom blir det korte samlinger med lesing, tilbakemeldinger og forelesninger. Og så intense skriveøkter med stadig nye utfordringer.

Vi skal jobbe med å skrive etter inspirasjon fra den amerikanske skrive-guru'en Natalie Goldberg. Your most potent writer's tool is your own mind, sier hun, og derfor er kurset åpent for alle, uansett tidligere erfaring. Vi skal jobbe med egne tekster og med å presentere tekster for hverandre, og jeg skal gi så mye individuell hjelp som jeg er i stand til.

Selv om jeg har gått to forfatterstudier, gitt ut fire bøker og jobbet som journalist i snart 30 år, kan jeg uten videre gjøre Natalie Goldbergs ord til mine:

The challenge we face as writers, begins with the process of turning inward and then trying to communicate what we find.

Derfor handler dette kurset ikke om å være flink eller om å prestere, men om å ta i bruk egne ressurser på nye måter. Påmelding til Astrid Rørtveit på telefon 95276039 eller på mail til post@skipnes.com

Du kommer til Skipnes med hurtigbåt fra Myre eller fra Skjelfjord kai (buss fra Sortland), og rutetidene er lagt inn her. Kartet har jeg funnet hos Vesterålen Reiseliv og du får fram en større versjon ved å gå til deres nettsted eller dobbeltklikke på kartet her.

Vel møtt i Vesterålen med skarpskodd penn!

2 kommentarer:

lindis sa...

1. koselig at du har laget "den-lyse-årstids-fargen" på bloggen din :)

2. det skrivekurset må da være en opplevelse av de store, både for deg som skal undervise - og for de som er der for å lære? Bare det å få være i naturen der oppe må være super!
Jeg begynner i ny jobb den helgen, en jobb jeg tenker bli i en stund. Uansett hadde jeg vel neppe hatt noe på et skrivekurs med proffer å gjøre, jeg skriver bare for gøy for meg selv. Men riktig lykke til!! :)

ORDFRONT sa...

Ikke ment for proffer, dette kurset, - og du skriver strålende og er full av gode ideer som det er. Men det hadde vært gøy å ha deg med.

Morsomt at du begynner i ny jobb! Lykke til - vi håper det blir ei fin helg for alle parter!