fredag 1. januar 2010

NYTT-ÅRS-FOR-SETT

Jeg o-r-k-e-r ikke mange nyttårsforsetter. Men jeg skal spise mer vegetarmat og mindre kjøtt i året som kommer. Av klimagrunner, helseårsaker - og fordi det er godt.
Dagens tallerken:

Grønne linser kokt med hvitløk og fersk ingefær, - blomkål og lettrømme has gryta i mot slutten, smakes til med salt og chilli. Serveres med stekt ris, en bit rå blomkål, litt agurk, tomatpasta, en skive sitron og jalapeno-pepper. Du glemmer all higen etter julemat og kjøttdiett når det brenner varmt inne i øregangen og den gode smaken brer seg i munnhulen. Wow, det er godt. Enkelt. Og sunt. Tre ting i ett, som kinderegg.

Fersk ingefær og hvitløk er avhengighetsskapende, og vanvittig gode råvarer som løfter hva det skal være inn i en ny dimensjon. All vegetarmat med indisk påvirkning smaker godt med nanbrød. Oppskriften finner du her.

Jeg lager en passe loffporsjon med yoghurt i deigen, kjevler i en runding, deler i fire avlange brød og bruker varm ovn. Legger dem i bunke med håndduk over når de er stekt og pensler ofte med en god hvitløkolje, hjemmelaget helst, før jeg steker.
Nanbrød kan varmes opp igjen og er perfekt følge til alt av linser og sausete mat som samles opp med ei hånd inne i brødet og nytes. Ha et godt år. Og velbekomme.

p.s. Bikkja fikk resten av kjøttdeigen, kattene en boks tunfisk. Så helt vegetarisk blir vi nok ikke i 2010. Knapt nok i 2011 heller.

3 kommentarer:

Eirin sa...

Jeg skal følge med å låne gode oppskrifter. ;-)
Har du hatt en fin bursdag, Sylvi?

Eirin

ORDFRONT sa...

Ja, deilig fredelig!

Tror jeg må skille ORDfront-bloggen fra maten og lage egen matblogg ellers blir bloggen bare tull, og uten tråd, vi får se :-)

Godt år til deg!

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er