Jeg o-r-k-e-r ikke mange nyttårsforsetter. Men jeg skal spise mer vegetarmat og mindre kjøtt i året som kommer. Av klimagrunner, helseårsaker - og fordi det er godt.
Dagens tallerken:
Grønne linser kokt med hvitløk og fersk ingefær, - blomkål og lettrømme has gryta i mot slutten, smakes til med salt og chilli. Serveres med stekt ris, en bit rå blomkål, litt agurk, tomatpasta, en skive sitron og jalapeno-pepper. Du glemmer all higen etter julemat og kjøttdiett når det brenner varmt inne i øregangen og den gode smaken brer seg i munnhulen. Wow, det er godt. Enkelt. Og sunt. Tre ting i ett, som kinderegg.
Nanbrød kan varmes opp igjen og er perfekt følge til alt av linser og sausete mat som samles opp med ei hånd inne i brødet og nytes. Ha et godt år. Og velbekomme.
p.s. Bikkja fikk resten av kjøttdeigen, kattene en boks tunfisk. Så helt vegetarisk blir vi nok ikke i 2010. Knapt nok i 2011 heller.
3 kommentarer:
Jeg skal følge med å låne gode oppskrifter. ;-)
Har du hatt en fin bursdag, Sylvi?
Eirin
Ja, deilig fredelig!
Tror jeg må skille ORDfront-bloggen fra maten og lage egen matblogg ellers blir bloggen bare tull, og uten tråd, vi får se :-)
Godt år til deg!
Ja, sannsynligvis sa det er
Legg inn en kommentar