tirsdag 13. september 2011

NYE HORISONTER

Årets valginnspurt er over. Jeg kommenterer ikke noe av det her, men tenker framover. Den ettertanke-bloggen for 9/11 som jeg skrev før dette, satte i gang en tankeprosess som er bra: 
Se framover. Legg planer. Heng gulrøtter i ei snor foran eselet og få det til å lunte i riktig retning.


Har alltid vært litt redd for å legge for lange planer framover - tenker ofte at i mellom kommer sykdom, død eller andre hindringer. Men nå tenker jeg at nye horisonter er viktige.

Først Danmark for å besøke venner. Så kunstpause i Longyearbyen i november. Har store oppgaver på jobb og må derfor ha disse små ferie- og friminuttene i høst.

Så tenker jeg noe varmt i syden en gang i vinter, det er en fristelse. Men ikke noe jeg orker gjennomføre aleine, så det får vi se på. Libanon i påsken. Siden tenker jeg å søke stipend for å få litt tid å tilbringe i nord-Sverige neste år. Skal skrive mer om Kiruna og jernmalmen. Har også lyst til å være et halvår, minst - i Longyearbyen. I hvertfall en halv vinter! Det er en gammel drøm. 


Jeg legger altså ut gulrøtter i fleng og prøver å innpasse det jeg kan i realistiske planer. Ungene mine flyr ut av redet, da må vel også mora få lov å lufte vingene? Om dette samstemmer med økonomi og fast jobb, vil tida vise. I hvert fall legger jeg ambisiøse planer og skuer mot nye horisonter. 

Legger også ut ei nettside som har oversikt over kunstnerhybler i landsdelen, det er en bra oversikt å ha. Den har peikere videre til Sverige og Finnland. Nettsiden til Norden har også lagt ut en oversikt over kunstnersentra. Her er jo mange å velge i og det er imponerende! Forfatterskap er kreativ, kunstnerisk aktivitet og jeg må prøve å bruke noe energi på det, i årene som kommer. Hvis jeg bare klarer å løfte hodet høyt nok til å se: Ja, nettopp - nye horisonter i livet.

2 kommentarer:

Ord i landskap sa...

Så herlig å høre! Jeg tror det skjer noe med oss når vi lager oss mål der fremme. Vi retter ryggen, rister av oss gammelt støv og begynner ferden.
Bare det å ha bestemt seg for å legge om kursen, er en hel liten lykke i seg selv. For meg, i alle fall. ;)

Lykke til, da!

ORDFRONT sa...

Tusen takk - og samme til deg! En hel liten lykke i seg selv, bare å ville noe!