mandag 17. mars 2008

FORFATTERSENTRUM FEIRER

Takket være bloggen til landsdelens hippe samtidspoet Morten Wintervold, gikk det plutselig opp for meg at Norsk Forfattersentrum fyller 40 år, og skal feire den 29. mars.

Gratulerer med dagen, sier jeg øyeblikkelig. Kjenner et kjapt et sug av lyst til å stille på Litteraturhuset i Oslo den ettermiddagen med gratis inngang og garantert valuta for pengene. Der stiller et pent knippe nordnorske forfattere som det er all grunn til å være stolt over. Som medlem i styret i Nordnorsk Forfatterlag, må det være lov til å skryte litt, ikke sant?

Morten Wintervold fra Tromsø er poet, og kjent som en drivende god fremfører av sine poetiske ubehagsytringer, står det i programmet. Morten er en av stifterne og redaktørene av det Tromsøbaserte litteraturtidsskriftet Kuiper. Og han er en glitrende oppleser, la nå det være sagt.

Laila Stien fra Mo i Rana debuterte med novellesamlingen Nyveien i 1979, og har skrevet flere novellesamlinger, diktsamlinger og bøker for barn og ungdom. Laila har også gjort mange viktige oversettelser fra samisk, og har blant anna gjendikta Nils Aslak Valkeapää.

Ragnfrid Trohaug er fra Bodø og har skrevet for ungdom siden debutboka Okkupert kjærleik i 2000, som hun fikk både Blix-prisen og kulturdepartementets Debutantpris for barne- og ungdomslitteratur for. Hun har også jobba som oversetter, og er barnebokredaktør i Samlaget.

Kine Hellebust fra Harstad er vel kjent, både som skuespiller, artist, komponist og forfatter. Hun har skrevet tekster for teater, revy og TV. De siste årene har Kine skrevet to frodige barnebøker om oppvekst i Nord-Norge, og hun er en aktiv og livlig formidler. En god konferansier er hun også, vittig og morsom å høre på.

Eivor Bergum fra Narvik har vært innom de fleste genre som spenner over barne- og ungdomsbøker, voksenromaner og lyrikk. De siste årene har hun turnert med lyrikk i samarbeid med musikere, bl.a. gruppa Arctimus.

Av andre og kjære forfattere som stiller på bursdagsfesten og som det er en fryd å høre, nevnes i fleng Kristin Auestad Danielsen, Tale Næss, Triztan Vindtorn, Kjartan Fløgstad, Mia Berner, Jan Erik Vold og Torgeir Rebolledo Pedersen. Som en av programlederne møter du forfatterlagets tidligere - og nå fraflyttede medlem, Kirsti Blom, som har en stor litterær produksjon med dikt, romaner, billed- og barnebøker bak seg.

Om jeg har lyst til å være der? Gjett om. Og linken til Norsk Forfattersentrums hovedprogram finner du her.

Ingen kommentarer: