lørdag 22. mars 2008

VERDENS VANNDAG

Dette er en viktig markeringsdag. Vann er en livsbetingelse på kloden, men noe vi i Norge nærmest tar for gitt. Jeg har skrevet om dette før, og akkurat i dag ber jeg dere gå til den andre bloggen min, EN BLOGG OM KALD KJÆRLIGHET og lese om vanntårnene i Asia. Også om du har lest artikkelen tidligere her på Ordfront.

Jeg vil også henlede oppmerksomheten på Randiweb.com som skriver flott om ei lita jente i Nepal og om betydningen av vann.

Ha en fin dag, samtlige. Og skru av vannet i springen mens du pusser tennene! Vann er en knapp resurrs på kloden. Bruk dagen til å bli deg mer bevisst hvor mye vann du bruker og tar for gitt!

Jeg prøver virkelig å skjerpe meg, men er ikke flink nok. Ikke på langt nær! Men jeg vil gjerne bli bedre. Og tar i mot alle tips om gode blogger eller nettsteder med takk.

6 kommentarer:

randi sa...

Takk for hyggelig hilsen hos meg og link her hos deg!
Takk både for hyggelige ord men og for at jeg nå er obs på deg og din blogg! Nye (for meg) gode blogger er alltid kjekt!
Spennede post du har på EN BLOGG OM KALD KJÆRLIGHET, virkelig verd å lese!

Sylvi Inez Liljegren sa...

Jeg har fått gode innspill fra deg, Randi, - både på poesidagen og Verdens vanndag. Jeg kommer til å blogge mer om 'vanntårn' og klima, ettersom jeg er tent på å gjøre så mye som jeg kan for å informere om den (alvorlige) tida vi går inn i.

Tromsø hilser.

frr sa...

Sylvi Inez: Begge bloggene dine er svært gode, og nå har jeg lagt dem til i min "overvåkingsliste", det jeg kaller bloggnett.

Jeg vil gjerne gjøre deg oppmerksom også på iNorden.org. Dette er et sted som jeg spår lys fremtid, og kanskje også et sted for deg?

Sylvi Inez Liljegren sa...

Jeg tror ikke det, og det spørs hva min blogg-sjebne blir, som ansatt i NRK gjennom mange år!?!!

Ser at det drives fram en diskusjon om blogging for journalister, noe enkelte arbeidsgivere misliker. Ser også på nettet at iNorden er 'et reelt alternativ til de nordiske midtstrømsmediene' - derfor skal jeg nok ikke skal innlemmes der. Blogger/'Blogspot' er jo ikke noen organisasjon med politisk målsetning, bare et medium til å blogge i. Det blir noe helt anna, slik jeg ser det, - en privat plattform som ikke er tilknytta noen retning eller har et formål.

Men du/dere kan selvfølgelig linke til meg... Og så får vi se hva som skjer videre i denne debatten?!!

frr sa...

Du kan så si. Se dette:
http://viamag.net/hildring/?p=1780

Ordfront sa...

Takk for tipset! Jeg ilte øyeblikkelig inn på bloggen din og la inn dette svaret:

"Klart det er noen gråsoner her som vi skal være oppmerksomme på, vi som er bloggende journalister. Jeg bruker bloggen til å knytte oppmerksomhet rundt bøker og litteratur samt min rolle som forfatter. Når jeg skriver bøker, er det i permisjon fra NRK, - og når jeg blogger, gjør jeg det på fritida fra min egen laptop hjemme.

Jeg har nettopp åpna en ny blogg om kaldt klima fordi jeg brenner for disse enormt viktige sakene. Den dagen dette blir et problem for NRK, regner jeg med at jeg må vurdere min virksomhet. Når jeg blogger, får jeg utløp for en masse oppsamla kunnskap som jeg faktisk ikke får brukt i det daglige som allround fjernsynsprodusent. I så måte er bloggene mine et supplement til det arbeidet jeg gjør i statskanalen, ikke noen konkurrerernde virksomhet.

Spennende problematikk, dette. Vi får se hva som skjer, sånn etterhvert …"