lørdag 13. oktober 2007

Skrivekurs


Jeg har gitt mine første skrivekurs, på videregående skoler i Nord-Norge. Det var fantastisk. Ikke minst for meg, fordi jeg fikk så mange glade tilbakemeldinger og fordi det ble skrevet så mange flotte tekster.

Jeg bruker boka til min skrive-guru Natalie Goldberg, Wild Mind, og jobber med å frigjøre kreativitet og skriveglede hos dem som er med. Dessuten snakker vi en masse om skriveprosessen og om å slippe fri fra alle de reglene vi er fullstappet av, og som hindrer den frie flyten fra tankene våre og ut i teksten.

Vi løste en del spennede skriveoppgaver i løpet av de tre timene vi holdt på sammen. En av oppgavene handlet om tematikken rundt nedsmelting og miljø på kloden. Og ungdommene skreiv så håret reiste seg på armene mine. Det ble flotte tekster.

Vi brukte blant annet boka til jounalist Annicken Vargel "50 måter å redde verden på" som inspirasjon.
http://www.jms.no/index.cfm?prodid=94794&tmpl=produkt&back=trueSom utgangspunkt hadde jeg forelest fra mi egen bok om arktiske utfordringer. Å få jobbe med egen innsats etter å ha hørt om elendigheten på kloden er kjempeviktig. Annicken Vargel og jeg har samme utgangspunkt: Det nytter. Du må ikke gi opp. Vi trenger de unges innsats. Mer enn noen gang.

Boka mi finner du her
http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1881570&rom=MP

fredag 12. oktober 2007

Nobelpris til klimaforkjempere i dag: Godt, godt!

Det er 12. oktober og IPCC og Al Gore har fått Nobels fredspris i dag. Det syns jeg er storartet.

Jeg har et generelt svartsyn når det gjelder klimaendringene, syns det ser ut som om det går feil vei med kloden, og det i et tempo som er urovekkende. La oss håpe at Al Gore, med denne prisen, får en høyere stjerne også i det konservative Amerika, og at alvoret synker inn over statsledere og politikere i verdens mektigste land og største forbrukerstat.

Jeg er på vei ut på turné i videregående skoler i Nordland for å snakke om miljøgifter og klimaproblematikk i Arktis. Nobelprisen kunne ikke kommet mer beleilig når det gjelder å skape aktualitet!

Starter i Narvik mandag - så går turen til Leknes, Svolvær, Kabelvåg, Melbu og Andenes. Kan ikke si annet enn at det skal bli spennende. Nordland fylkesbibliotek har lagt opp ruta, og skjer det noe spennende underveis får det en kommentar her på denne ferske bloggen. Lover!