fredag 18. juli 2008

BUKTA BAKFRA

Mens Patti Smith og Dumdum Boys jammer første jublende festivalstart i Bukta, henger ei doven midnattsol over fjellene i nord.
På brygga utenfor festivalområdet nyter en håndfull gratispublikum det som foregår, vakkert innpakka i midnattsol og festivallyd.

De båtfrelse digger på et så vidt krusende hav, vi talte et 20-talls besøkende båter i bukta og lar oss gjerne friste som båtpublikum neste år! Noen som har høvelig båt med plass til 7-8 stykker og et lite langbord på akterdekk med vin og grillede reker?
Buktafestival betyr sommer. Løvetannen har forlengst forstått at det er viktig å frø seg i tide.
Og Patti Smith synger Ghost Dance og Smells like teen spirit og Because the night og Rock'n roll Nigger. Du kan høre mer av henne i intervjuet som ble gjort tidligere om ettermiddagen her.

Ved havkanten dukker punker'n og prinsessa opp. Prinsessa digger Dumdum Boys, men slipper ikke inn på festivalen siden hun ikke har fylt 18.

Og vi synger splitte pine ved festivalkveldens slutt på utsida av festivalområdet. Men vi er så definitivt med på festen. For det er helt o.k. på utsida. Vi hører alt, og har verdens vakreste omgivelser.

torsdag 17. juli 2008

PATTI SMITH I TROMSØ

Og så var Patty Smith kommet til Tromsø, og på vei ut fra jobb i ettermiddag treffer jeg en kollega som har vært på pressekonferanse med henne - og han ser på meg og sier: Litt av ei dame!

Og det er hun. Om noen timer går hun på scenen på Buktafestivalen og det er mange som gleder seg til å høre henne etter alle disse årene. Det er overskyet med blått innimellom på himmelen og litt over 15 grader. Så dette blir nok bra. En strålende omtale av henne finner du her, og mer om denne punkens mamma kan du lese på Wikipedia. Vi krysser fingre for ei stilig dame på 61, måtte det bli en strålende kveld!