lørdag 18. desember 2010

ADVENTSKAFFE

Det er lørdag før siste søndag i advent. Jeg drikker kaffe i senga med pc'en på mitt prima lesebrett og har vært på verdens hyggeligste julelunsjer de siste to dagene:

Norsk Polarinstitutt torsdag, der det var fine samtaler og litt alvor omkring opinionen her hjemme som ikke lenger tror så sterkt på menneskeskapte klimaendringer. Kalde vintre over nord-Europa gjør at folk lar seg avlede og ikke stoler på forskerne.

Men som direktør Jan-Gunnar Winther sa: 
- Akkurat her i dette området er gjennomsnitts temperaturen lavere enn normalt, i resten av verden er den høyere. 

Så glem ikke det, folkens, selv om jula snart gjør sitt inntog!

Julelunsjen i går varte seks timer og da var selve festen ikke en gang begynt! Tida gikk som en vind sammen med folk fra Originalfilm og MARGbok forlag og alle deres gjester. Jeg dro hjem åtte og hadde da fått med meg både midtøstens småretter og kylling med thai peanøttsaus og masse annet lekkert. Det er hyggelig og inspirerede å møte folk fjernt fra stress og uro. 

Vi så en spennende bit av den nye filmen om Ailo Gaup, cross-sykkel-verdensmester.  Stempelridderen og har premiere på filmfestvalen i Tromsø januar. Jeg liker godt å feire advent sammen med filminteresserte & forfattere og ønsker meg boka Containerflaum til bursdagen min som kommer snart. Har allerede tipset eldste sønnen min om det.  Smil.

Julegavene har vi lagt på hylla her i huset og det kjennes godt og ustressende. Julegaven fra oss i Ottars vei blir en kvadratmeter murstein til bygging av det palestinske ungdomssenteret Al-Jahlil i Libanon. Vi her i huset løper ikke rundt i byen og julestresser. Derfor bruker jeg denne lørdagen til å drikke kaffe og hygge meg med aviser og blogg. Ha ei strålende helg!

onsdag 15. desember 2010

THE GREATEST STATUSES OF 2010

Måtte fylle ut en sånn facebook-oversikt til, den forrige var tilfeldig valgte, disse sitatene har jeg plukka ut sjøl!

Mye å se tilbake på i året som gikk! Mange gode minner, både fra telttur i sommereng og tokt i isen!