lørdag 28. april 2012

UTEN KART I UKJENT LANDSKAP. OMSTILLINGSPROSDYRER

Jeg føler meg som en vandrer uten kart. Nytt operativsystem på den gamle pc'en gjør meg utrygg og jeg prøver meg fram med stort mot, syns jeg. Har nå klart å lagre bildene fra det gamle Ixus-kameraet mitt på denne maskinen. Jeg får ikke til å laste ned Picasa billedbehandling, og jeg føler det som om en gammel venn har forlatt meg. Det kjennes som om noen har henvist meg til middelalderen, og jeg går meg vill.


Men dette er liksom en del av bruk-og-ikke-kast ideen min. Selv om jeg har moderne Apple med apps på mobil og ipad, vil jeg ikke kaste denne gamle drittmasinen, og gi den en sjanse til. Men den vil ikke innstallere nytt windows og har trolig en systemkrasj. Altså lever jeg nå med et helt nytt systembekjentskap som heter ubuntu.

Et Linux system - en selvfølge for alle som jobber litt proft, sier sønnen min. Og jeg tar det som et kompliment, siden det var han som installerte dette. Jeg har tross alt ikke fylt 60 ennå.Det er vel dette som kalles omstilling. Og som ikke en gang godt voksne mennesker i dette samfunnet kan undra seg? Vi må bare lære oss nye metoder for å overleve digitalt. Hele tida. Sukk.

Men for å bevise at jeg langsomt beveger meg ut av middelalderen, legger jeg ut noen bilder fra jobb-reise til Harstad i går. Besøkte vakre Trondenes kirke, der vi skal lage pinsemeditasjon for NRK. Bildene er ikke bearbeida, etter som jeg ikke har noe programverktøy - enda. Men de er i hvert fall inne i pc'en min! Og deretter ute på bloggen! Jippie! Og god helg.fredag 27. april 2012

SENGETYVER

Mine to kattegutter er i ferd med å bli venner. Som de som leser bloggen vet, tok jeg inn en ny katt fra Dyrebeskyttelsen før jul. Min gamle gutt, Pinny, var blitt aleine etter at vi måtte avlive to venner sist høst. Han trengte selskap, mente jeg. Nåvel. Det tok si tid! Men vakre Gaupe kom i hus og fant seg fort til rette, selv om han stadig ble litt plagd av Pinny.

De er ikke nære venner, og svarteper Pinny holder struktur og slenger fortsatt ut en kjapp labb mot vår vakre stesønn Gaupe i ny og ne. Men i dag fant jeg dem begge to i senga mi mens de tok en ettermiddagshvil! Ute om natta, tunfisk om ettermiddagen, hviletid: I mi seng. Begge to. Nesten litt yndig. Bortsett fra at det ikke var plass til meg som hadde trengt en ettermiddagshvil akkurat da. Så det ble sofaen i stua - for meg. Mjau.

torsdag 26. april 2012

PÅ VEI UT. IGJEN

Noen misunner meg jobben min, å være på farta hele tida med stadig nye opptak. Men av og til er det faktisk slitsomt å skulle være kreativ og skapende og iderik og full av initiativ når man har mest lyst til å ligge under dyna.

Av og til har jeg ikke lyst til å stå opp å kle på meg engang. Jeg har ikke noe å kle på meg heller, syns jeg - og ingen ting som passer humør og stemning.


Men det jeg alltid liker å gjøre, er å ta bilder og å bearbeide dem. Nå har akkurat pc'en krasja, og jeg prøver ut den nye linux programvaren som sønnen min har lasta ned til meg. Ved hjelp av ubuntu fikk han reddet innholdet på harddisken når det fordømte Vista-programmet røyk. For andre gang.

Jeg blir hudløs av å miste kontrollen over pc'en, bildearkivene og oppsettene mine på maskinen. Alle feed'ene, alle bloggerne jeg har fulgt: Krasj, og så sitter du med et helt nytt opplegg som ikke ligner det du har hatt før og der du fant fram i blinde. Urg. Jeg prøver å leve med dette. Men jeg lider.


Og så prøver jeg å finne tilbake til noen bilder som kan følge dette sytete og litt slitne innlegget. Bilder som ligger på den ekstra disken der vi reddet over fra den likviderte maskinen. Kanskje det hjelper?

Og svaret er JA. Det hjelper alltid. Disse er fra en vidundelig spasertur i Henningsvær i fjor sommer. Det var en fantastisk fin reise og en utrolig fin dag. Henningsvær er en liten drømmeplass. Hele Lofoten er et godt sted å være. Også så vakkert som det er der!
mandag 23. april 2012

HJEM TIL SNØ. HJEM TIL KATE BUSH. HELFRELST

Så kom jeg hjem. Snøen lå i to-og-en-halv-meters høyde. Nei, jeg tuller ikke. Overalt. Huset mitt var innesnødd, jobben likeså. Så flyktet jeg til Kate Bush og hennes 50 words of snow. Og ble bare helt solgt.

Har lagt ut låten og alle de flotte ordene på bloggen min om kald kjærlighet, les og hør den der. Men ordene - betydningen - det finner du mer om her - åh, sånt et morsomt nettsted

Sjekk ut dette mens det ennå er vinter! Og som det blir sagt:
Creaky-creaky.