lørdag 21. januar 2012

FORSETTER FORTSETTER

Jeg lovet å si noe om resten av de såkalte nyttårsforsettene i lista mi. Kalk og Kiruna.

Kalk ja: Det er for å hindre forsuring. Både av gresset ute i hagen og av kroppen. Jeg har lest en del om at kroppen forsures, og tenker at jeg skal prøve å forhindre det. Kalksekk har jeg i kjelleren, men for folk må man gå annerledes til verks. Noe som hjelper er å spise mye grønnsaker. Og uansett kostfilosofi så er det ingen som motarbeider grønnsaker. Takk og lov for det.


Så var det Kiruna. Jeg skal skrive om Kiruna - det er et prosjekt jeg har. Byen skal flyttes på grunn av jernmalmen som ligger i bakken under. Hvis du er interessert, finnes en litt eldre, men bra artikkel fra ei svensk avis, Expressen, her


Flere forsetter har jeg ikke for 2012. Anna enn å rydde i livet og ikke kjøpe nye ting.

fredag 20. januar 2012

FEM MINUTTER HVER DAG

Noe å glede seg til. Fem minutter rydding hver dag. 

Mål: Større oversikt, mindre saker, mer orden, enkelhet. Og ro. Jeg har ei inspirerende nettside. Om å rydde. Atten gode måter å starte på. Fem minutter hver dag. Nettsida om Zen habits finner du her.


torsdag 19. januar 2012

2012 FORSETTER

Dette skrev jeg:
Bruke det jeg allerede har

Sykkel
Murpuss
Gressklipper
Kalk
Eddik
Kiruna

Det første er enkelt. Bruke det jeg har, ikke kjøpe.

Sykkel betyr at jeg skal ta sykkelen i bruk. Den står i kjelleren og sover. Bruke. Men ikke om vinteren. Det er for glatt. Men snart.

Murpuss betyr at det står en sekk mørtel i kjelleren som jeg aldri fikk tatt i bruk. Overlever den kulden? Det vil vise seg. Da skal den på kjellermuren der det trengs sparkling. Jeg lover.

Gressklipper. Den skal brukes hyppigere enn i fjor. For i fjor ble det høyt, gresset.

Resten kommer etter hvert.
Lover, sa jeg.
Lover.