fredag 26. oktober 2007

Reisemusikk


Ettersom jeg nettopp har landet etter flytur opp fra Oslo, tar jeg med litt om reisemusikken min i dag, nemlig albumet Tour de France med gruppa Kraftwerk som jeg ikke nøler et øyeblikk med å anbefale! Å sitte på flybuss gjennom tåkelandskap i retning Gardermoen med Tour de France på full guffe i mp3-spilleren er deilig. Intet mindre.

Du kan laste ned en smakebit fra nettsida deres, og dette er klassisk Kraftwerk, helt på høyde med den gamle klassikeren Trans-Europe Express og vel verd et bekjentskap.


Jeg innrømmer gjerne at jeg har vært svak for Kraftwerk siden tidlig på 80-tallet, og jeg syns det er heftig at de produserer musikk etter å ha fungert som gruppe i over 35 år. Disse gutta har vært forløpere til retninger som synthpop, electro, tecno og house. Og de holder koken.
Det er en trøst på dager da man føler seg utgammel. Ha ei fin helg!

Svarte Natta

I kveld, fredag 26. oktober, starter Svarte Natta, Nordnorsk Mediekonferanse, for fjerde gang i Tromsø. Som om vi ikke har sett og hørt nok av og om Gerd-Liv Valla denne uka, stiller hun i Tromsø i morgen, med forelesning som avslutning på konferansens først dag. Før det, er nettjournalistikk, miljøjournalistikk og kildenettverk på Facebook noen av temaene som skal belyses.

Mest av alt gleder jeg meg til å høre forelesningen om klima fra Pål Prestrud, direktøren i Cicero, selv om jeg både har hørt og intervjuet Pål flere ganger før. Denne problematikken blir bare mer og mer aktuell. Cicero, Senter for klima og miljø, finner du på: http://www.cicero.uio.no/home/ og de har veldig masse bra undervisningsstoff, plansjer og aktuelle oversikter.

Flere hundre journalister og redaktører deltar på Nordnorges største mediakonferanse, og programmet finner du på nettsida til Svarte Natta http://www.svartenatta.no/

Dette er et flott tiltak som journalistene i landsdelen setter stor pris på. De fleste gleder seg i lang tid til konferansen, som gir anledning til å diskutere en rekke større og mindre problemstillinger med kollegaer som man ellers sjelden ser. Lørdagskvelden deles Svarte Nattaprisen ut, og det blir kanskje en svingom eller to etter festmiddagen utpå kvelden.

tirsdag 23. oktober 2007

Boklansering i Oslo


Er på vei til lansering av ny bok i Oslo, det er Nordnorsk Forfatterlags nye antologi, Helt øverst bak havet, som skal presenteres for et mulig Oslopublikum.
En del av forfatterne stiller for å lese, og jeg skal presentere dem. Dette gleder jeg meg til, det er stas å skulle presentere boka til forfatterlaget i det fine, nye Litteraturhuset i Oslo. Et sånt sted skulle vi hatt flere plasser, for eksempel her i Tromsø: med kafé, bokhandel, tidsskriftkrok, kontorplasser og flere scener for opplesning.
Boka Helt øverst bak havet er en del av Nordnorsk Forfatterlags 35 års jubileum. Laget ble opprettet i 1972 av radikale nordnorske forfattere som ikke ville ha Norge inn i EU, som den gangen het EEC. Laget ble stiftet på Kjerringøy, og du kan lese mer om NnF her: http://www.nordnorskforfatterlag.no