tirsdag 21. desember 2010

TO KASSER KRIM TIL JUL


Jeg har fått to kasser krim til jul! Det er en storveis gave. 

Jeg har arvet dem etter en gammel forfattervenn som elsket å lese. Og å skrive. Nå er han borte, men noe av boksamlinga hans står i to kasser på gangen. Det er en utrolig flott gave å få, jul eller ikke. En arv etter noen, som er mye mer verd enn selve bøkene. Også jeg som elsker krim!


Hva trenger jeg mer? Lang, lang julefri der jeg kan synke ned i sofaen og nyte. Vet ikke hvor jeg skal begynne. Har ikke en gang pakka opp, bare smugkikket. Og her er masse spennende å ta av. For en gave!

søndag 19. desember 2010

KATZENJAMMER

- Hva vil du nå da, spør min eldste katt, Balthazar på 16 år. - Skal vi julefotograferes nå igjen? Var det derfor alle fikk tunfisk på kjøkkenbordet?

Lilleprins Pinny, nicname for den svarte og spretne Pinball, vil definitivt ikke sitte på bordet! Og egentlig heter han Kaspar! 

Veteran Melkior på 15 misliker alt oppstyret, men sitter i det  minste i ro og venter til uroen har lagt seg.

- Prøv igjen, knips oss nå som urokråka har hoppet ned på gulvet. Er ikke vi fine nok?

Jo! Dere er toppen!

Jævla kela og kaos og så mye blitz - hvem gidder dette bare for ett usselt, samla julebilde?

Murr! Gjett hvem som flørter med fotografen nå? - Men dette var det beste vi klarte i år!

Mjau & beste hilsner fra alle oss tre vise menn: 
Balthazar, Melchior og Kaspar.

JULEHUS ELLER VINTERGLEDE


Selv om vi ikke feirer så mye jul her i huset, er vi likevel prega av midtvinteren. Her blomstrer en juleglede - før yngstekatta spiste av den, her vokser en rød tvilling-Amaryllus, det lukter svibler og nybakt knekkebrød. 

Oppskriften finner på på Matfront-bloggen hvis du lar deg friste til å lage ditt eget knekkebrød. Det er forbausende lett.