lørdag 31. desember 2011

DAMESELSKAP


Jeg liker dameselskap. Har prøvd å ha ett hver romjul, - vi blir flere hver gang og de som vil, tar med noe å lese høyt for de andre. 


Opplesningene tar vi midtveis, og dette løfter opplevelsen av skravling, mat og vin opp til nye høyder. Vi snakker om litteratur, om voldteksbølgen i Norge, om menns holdninger, om kvinneverd, om politikk og kunst og teater. Og om det å skrive - ettersom natta faller på.

Alle har med litt mat og noe å drikke. Det blir et fantastisk koldtbord på kjøkkenet som viser seg å være et godt alternativ til julens feite måltider. Ost, spekemat, laks, brød og grønnsaker. Takk jorden, for alle gode kvinner! Anbefales!


NATTENS DRONNING VÅKNER

Jeg elsker den tida på vinteren da amaryllusen våkner. Disse store, flotte plantene løfter livsmiljøet og er til daglig glede. 

I år har jeg prøvd å fange dem med kamera i stuevinduet om natta, uten anna enn lampelys.

mandag 26. desember 2011

JULEKATTER OG JULEMARKERING


Nei, det er ikke helt total julefred, selv om vakre nykommerkatt Gaupe gjerne poserer foran kamera og viser at han trives.

Pinny - vår tidligere yngstekatt, er ikke bare glad for Gaupe, og her er mye kald skulder. Pinny er svart som sot, og markerer med ryggen til. I sofaen.


Eller så sitter han klar med strittende hale og venter på å angripe Gaupe og gjøre han oppmerksom på hvem som egentlig eier dette huset. 


Det betyr at Pinny må tilbringe noe tid ute på glassverandaen selv om det er jul. Angripere vil vi ikke ha innendørs i romjula.

Men Gaupe trives, han kommer oss i møte og markerer ved matskåla når han er sulten. Han maler og lar seg stryke og klø. Han har til og med inspisert badekaret. 

Og så han sitter i alle vinduskarmer og gleder seg til nyttår: For her utenfor er det mye spennende å oppdage.

 
Men jeg venter med å slippe han ut til raketthelvetet på nyttårsaften har lagt seg. Så tenker jeg det blir bedre balanse mellom mine to fine kattegutter, både ute og inne. Neste år! 

Og julefred har vi uansett, med en vakker amaryllus som strekker seg mot det lille lyset som er - og gleder seg til å springe ut i blomst. Godt nytt år, samtlige!


søndag 25. desember 2011

HJERTEGAVE

Har jeg fått fineste julegaven fra verdens søteste kollega, eller? Vi har jobba tett sammen de siste ukene. Og så kommer hun i regi-bussen der vi skal produsere sending, med pepperkakehjerte på julaften! Jeg fikk nesten tårer i øynene, og ble rørt.

Vi var 17 folk fra NRK på jobb med direktesendt gudstjeneste: 17 gode mennesker, to busser, tonnevis med kabel, kamera, lys og lydutstyr - og et pepperkakehjerte!