tirsdag 29. desember 2015

ÅRET SOM GIKK UTROLIG FORT

En liten årsoppsummering: Det har vært et arbeidsår, tenker jeg nå. Ansvar for sju TV-produksjoner på lufta siste måned, tre gudstjenester og fire "Tenn lys"-program på NRK1. Bare det er litt av en bragd, spør du meg. Men artige reiser i Finnmark startet året 2015, og så har det gått i ett. Legger ved en liten bilde-kavalkade.

Det er vinter i nord når desember nærmer seg, og Tigergutt sturer ved ytterdøra mi. Fine pusen.

Jeg reiste på konferanse i India med kollegaer i IAWRT, kvinnenettverk for journalister i høst. Og turen på den hellige elva Ganges i Varanasi var en sterk, indisk opplevelse.Gjensyn med hytta på Fiskeskjær utenfor Kragerø er et deilig sommerminne. Her er utsikten som minner om barndom og ungdomstid på hytta hos bestevenninne Kirsten.Og fotokurs i York var en morsom vri på ferien med Kine i mai. Bildet viser stedet som inspirerte til romanen "Stormfulle høyder" av Brontë-søsteren Emily.

Artig å jobbe i et litterært landskap som dette, og lærte masse om området og historien. Les mer her.Polarjazz på Svalbard er alltid i særklasse, denne gangen med bokpresentasjon. Sjekk lenka om den viktige boka "Isen smelter" som setter fokus på etikken rundt det vi driver med på kloden.


Starten på året var reporterjobb med tv-serien Lovens lengste arm, her på snøscooterpatrulje med lensmannsbetjent Kai Brox på fjellet over Mehamn.

Man er heldig som har en jobb som gir opplevelser av dette slaget. NRK er uten tvil et spesielt sted å ha hatt som arbeidsplass i over 30 år. Grøss og gru så fort som tida flyr!

Ha et godt nytt år alle sammen!