lørdag 4. september 2010

HOME AGAIN

Hvordan er det å komme hjem etter uker uten mobiltelefon, mail, facebook, aviser og internett? Det er rart, for det har ikke vært noe savn. Og nå som jeg våkner i senga mi en lørdagsformiddag, har jeg så vidt rukket å åpne noen bag'er, vært innom jobb og gått et par turer med min elskede lapphundvenninne som helt klart har savna matmor. Hun var så hoppende glad at jeg blir helt rørt.

Gammelkatta Melchior vil sove i fotenden, mens ungdomsopprøret Pinball kommer dragende med flere istykker-tygde spissmus og legger gavene på trappa. Mjau. Potetlandet er blitt frodig. Salatbedet bugner av grønne gaver.

Men mitt indre øye er fylt av inntrykk fra isbjørn og brefronter, kanskje særlig den mektige Austfonna som strekker seg kilometer på kilometer langs sørsiden av Nordaustlandet. Et mektig skue.

Bloggene mine fra ICE-toktet kan du lese på denne nettsiden.

All my blogg writings are found here. And thanks to you all for a lovely trip!

STERKE ICE-INNTRYKK

Det har vært sterke møter med is og mennesker de siste tre ukene. Bloggene fra turen nord og øst for Svalbard finner du på NRK sine samlesider. Men også dyrelivet har preget meg, ikke minst de mange og nære møter med isens konge. Det har gjort sterkt inntrykk på meg.

Her er en gjørmeflekket isbjørn som vi seilte forbi på et isflak på veien sørover fra toktet. Denne er på ei reise mot ukjent land. En sjebne den deler med mange av sine artsfrender, nå som isen smelter i polområdene.