mandag 2. juli 2012

JULI OG ENDELIG FERIETID. ENDELIG.


Det er en fin dag med regn. Det er første dag av fem ukers ferie. Jeg har ikke så mange planer, men en masse "must-do" ting som ligger og venter. Samtidig skal jeg prøve å bruke ferien i år til å senke kravene - til andre og til meg selv. Kravene om alltid å gjøre noe, stå i noe, gjennomføre, fullføre, fortsette. Det er i og for seg en bra greie, men disse kravene kan være veldig ødeleggende. Både for selvopplevelsen og for helsa. Det blir et stress som er vanskelig å leve med. Som kroppen min ikke trives med.

Jeg leser boka Kropp uten alder, sinn uten tid og prøver å lære meg noe om å være til stede i eget liv uten å stresse. Ei bok av en indisk amerikaner som har vært bestseller i mange år, men som likevel kan ha noe å bidra med for meg som har høye forventninger og vantrives med å bli eldre. 

Jeg skal prøve å implantere noe av dette som varige forandringer i livet: bedre kosthold, mer mosjon, mindre stress. Høres kjedelig ut, men er trolig veldig viktig. Og mer tilstedeværelse, mer fokus. Hvis det går.

Vi har forresten fått en ny katt i huset. Hun er kanskje sommergjest, kanskje ny beboer. Pinny er forventningsfull og nysgjerrig på vakre Nala, Gaupe freser og føler seg ikke helt vel i hennes nærvær- men det ordner seg nok. 

Jeg tenker at dyr nesten alltid er til glede og fred i sjelen. Jeg liker å ha dem rundt meg, liker å se de vakre bevegelsene deres. Jeg skal prøve å få liv i bloggen igjen, også. Ha en riktig fin juli.