lørdag 20. april 2013

STERKE SAKER. VERDEN FALLER FRA HVERANDRE

Dette er en urovekkende sterk opplevelse å se på - verdens største filmatiserte bre-kalving. Som om halve Manhatten plutselig går i oppløsning. Bruk fire fascinerende, grøssende minutter av livet til å se opptakene fra vest-Grønland. 


Her er litt bakgrunn:

On May 28, 2008, Adam LeWinter and Director Jeff Orlowski filmed a historic breakup at the Ilulissat Glacier in Western Greenland. The calving event lasted for 75 minutes and the glacier retreated a full mile across a calving face three miles wide. The height of the ice is about 3,000 feet, 300-400 feet above water and the rest below water.

tirsdag 16. april 2013

FLYKTNING

Jeg legger ut noen bilder som en påminnelse om at det finnes folk og steder jeg ikke skal glemme, men ta med meg videre i livet. Noen av dem er de palestinske flyktningeleirene i Libanon, nå i påsken besøkte jeg i Rashedieh sør i Libanon. Og det er minner derfra på netthinna som ikke slipper taket. Fred, frihet, framtid og solidaritet er mitt ønske for dem alle.

OM TORE HUND OG NORD-SØR AKSEN I VERDEN

Ikke mine ord, dette - men en aviskronikk skrevet mens jeg var bortreist og som jeg nå fant og leste. Og tenkte at jeg ville spare. Jeg blogger ikke mye sjøl, nå - også forrige innlegg var et sitatinnlegg. Men det får så være. Alt har sin tid. 

Her er Herman Kristoffersens irriterte innlegg om nikkersadelen i sør, idrett og politikk - og en par andre ting. Med en påminnelse om en historie som ikke må glemmes. Jeg var aldri for OL til Tromsø - men dette er lesbart, uansett.