torsdag 15. desember 2011

FIN JUBILEUMSAVSLUTNING


Flott Nansen Amundsen-markering i går. Ta en titt på En blogg om kald kjærlighet og få noen inntrykk av kveldens feiring. Den var staselig. 

Og Tromsøs egen polarhelt Helmer Hanssen har fått sin plass i bybildet. Vel fortjent. Jeg liker å bo i en polar hovedstad. Og jeg er nok ikke den eneste.


onsdag 14. desember 2011

PANTER ELLER PUMA

Herr nykommerkatt har brutt seg ut av stua. I natt våknet sønnen av at noen veltet en liten pc-høytaler på skrivebordet hans. Døra til rommet sto åpen. Så fulgte han skyggen i natten opp trappa til loftet og fant ham under sommerens hvilende hagebord. I all vennskapelighet fant de veien tilbake til nykommerkattens ennå tildelte område. På stua. 

Men det er tydelig at noen nå syns det er på tide å utforske nattens jaktmarker nøyere. Det er to lukkede dører mellom stue og sønnen sitt soverom. Ikke verst, tenker jeg - en katt som åpner dører? Dette blir en utfordring for alle rom med hemmeligheter. Kanskje har vi ikke bare fått en gaupe i hus. Kanskje han er en puma. Eller panter.

mandag 12. desember 2011

KANSKJE GAUPE. KANSKJE LYNX

Ny katt i huset. Sjekk lørdagens blogg hvis du vil oppdateres. Og herr vakkerkatt slår seg til ro i huset og trives. Men noe varmt vennskap har ikke oppstått mellom han og vår husvarme katt. 

Her er det kjølig avstandstagen hos Pinny, som nå har gjenerobret plassen sin i sofaen, og vender ryggen demonstrativt mot den nye yndlings-katte-plassen, som er vinduskarmen under bjørkefikenen. 

Herr nykommer, som jeg for spøk kalte Pingle, er ingen reddhare, bare sjenert. Eldstesønnen syns ingenting om mitt kallenavn, og stemmer for Tesla eller Lynx

Jeg syns vel at det norske Gaupe er lettere å si enn det latinske Lynx, men innrømmer at begge disse navnene kler dette store dyret med vakre buster i ørene. Potifar er også fint, og kler navnet Pinny, syns jeg. Vi får se.


At dette går bra, er det ingen tvil om. Den nye er ikke bare vakker, han er også en cool cat

Han har funnet kattekassen sin, han hygger seg med både tørrfór og boksmat, og han markerer når jeg kommer med å stryke seg opp etter leggene mine og besøke meg i sofaen for å hilse. 

Og når man legger seg bottom up i yndlingsstolen til gammelmonsen Balthazar, så tenker i hvert fall jeg at dette bare kan gå bra. Ser han ikke ut som om han koser seg, eller?


Dyrebeskyttelsen har mange dyr til omplassering. I Tromsø finner du dem på nettet her. Og at dyr trenger gode hjem og gir liv og glede i huset, er det ingen tvil om.