fredag 10. desember 2010

RIKDOM PÅ EN FREDAG I DESEMBER

Det er snart 3. søndag i advent og jeg er fortsatt aldeles praktfullt fri for juleforberedelser og julestress. 

Tre julestjerner er hengt opp, to bokser pepperkaker er innkjøpt og jeg legger ut små påminnelser på Facebook om at Kirkens nødhjelp selger geiter man kan kjøpe i julegave til afrikanske familier eller at man kan kjøpe aksjer for bevaring av regnskogen og gi bort. Gaver med mening. Det er jeg for!

Jeg ønsker meg egentlig en infrarød varmelampe til verandaen sånn at det går an å starte våren så fort som sola er tilbake, - så man kan sitte ute selv om det er kaldt og nyte den praktfulle naturen rundt huset her på en tidlig søndags morgen. Men det er sannsynlig at jeg kjøper den sjøl, som del av huslånet, og insisterer på å slippe å ønske meg noe til jul, sia jeg i grunnen ikke feirer noen Jesusfødsel. 

Jeg føler meg så rik. Jeg har noen praktfulle husdyr, to kjekke sønner og nær familie, en bror og søstre som bryr seg. Jeg har flotte naboer og gode venner, mange har jeg kjent store deler av livet. Jeg mangler i grunnen ikke en eneste ting. 

- Men jeg ønsker meg fortsatt livsglede, et interessant arbeid å gå til, god helse, et kreativt hode og masse kjærlighet. Sånne ting som ikke lar seg pakke inn i papir og ikke behøver legges under noe tre!

Kjære alle: Nyt øyeblikket på denne dagen da Nobels fredspris og andre vitenskapelige Nobelpriser deles ut! Nyt fredagen! Nyt livet! Med varme helgehilsner til dere alle fra sofakroken der en varm katt ligger sammenkrøllet ved siden av meg, og maler!

søndag 5. desember 2010

JEG FANT, JEG FANT

Fins det viktige ord? Noen ord er i hvert fall fine: Ordet i dag er serendipity og jeg fant det hos Eirin som blogger Sagt med hjertet fra et sted i Spania. Og jeg syns dette var verd å merke seg og godt å lese. 

Og sånt et fint juleønske fra Eirin, da! At man plutselig skal finne noe man slett ikke leiter etter! Sånn helt uten videre - 

Jeg er med på den! Og sier som Askeladden: jeg fant, jeg fant! Minner alle som er glad i å leke med ord om den flotte sida til Merriam-Webster som både har assosiasjonsnettsted, ordleker og god ordbok. Og mye til. Hva sier de om serendipity:

ser·en·dip·i·ty

noun \ˌser-ən-ˈdi-pə-tē\
: the faculty or phenomenon of finding valuable or agreeable things not sought for; also : an instance of this