torsdag 12. mai 2011

NYTELSE PÅ KNØTTLITEN GLASSVERANDA

I fjor høst fikk jeg bygd om en liten krok av trappeoppgangen som bare var rot- og oppsamlingsplass, til glassveranda. Å, salige luksus på 69 grader nord!

Noen gamle møbler fra kjelleren fikk plass, - et gammelt saueskinn, noen småtepper, ei t-lyslampe og litt grønt. Og krona på verket: 
En liten terasseovn som varmer i tidlige morgentimer.
Når sola titter fram fra klokka halv fem om morran, kan man snike seg ut, sitte i saueskinn og morrasol, selv om det bare er noen få varmegrader ute. Og det er ennå kaldt her nord. Men vi må nyte det lyset vi har. Og den friske lufta.


En kaffekopp og ei god bok, kanskje et ullteppe: Og morratimen er blitt til noe helt anna enn før! Sitte ute under tak. Selv når det regner er det fint! Men når sola kommer, er det vidunderlig. Man kan bli morrafugl av mindre.

onsdag 11. mai 2011

JEG TRENGER FAKTISK GODE JOGGESKO

Hvis du lurer på hvorfor jeg driver med kjøpestopp når jeg ikke klarer å være konsekvent, så får du bare lure. Jeg ER ikke veldig konsekvent. Og nå har jeg vært ute og kjøpt et par nye joggesko.

Ikke fordi jeg har tenkt å jogge så mye - men jeg gikk til jobben i dag, på asfalt, og er sår under føttene. Helene mine verker. Jeg registrerer at gamle, utgåtte joggesko ikke lenger egner seg til å trave langt med. Så da blir det feiring av våren i svart og rødt! Og de var på salg og nedsatt til 50%.


Det beste med kjøpestopp, er at man blir så innmari skjerpa på hva man handler. Og bevisste forbrukere trengs i ethvert samfunn. Særlig blant dem som har svart belte i shopping. Vi er alt for mange.

I går kom naboen med to poser klær som hun hadde tømt ut av klesskapet og ikke orket bruke lenger. Kjenner følelsen! Hun vet jeg ikke handler: Så vær så god, ta det du vil ha! Det var som julekvelden. 

Flott tilbud, og masse jeg kunne bruke! Hipp hurra og evig takknemlig. Fint med kjøpefritt år når man har sånne naboer!