torsdag 16. februar 2012

NÅR MAN EIER EN GARASJE KAN MAN HA PARTY UTE HELE ÅRET

Når man eier en garasje kan man ha fest ute, også om vinteren. Selv om det regner eller snør. Det hadde vi i gata vår sist helg, og det var bare strålende. Også så lettvint og enkelt etter ei lang stressende arbeidsuke.


1. Man kjører ut bilen.
2. Man henter hagemøbler fra kjelleren, eller kjøkkenmøbler som man bærer ut.


3. Man kan hente en terassevarmer hvis man har en, og strøm i garasjen (Jeg har ikke det, men det var da heller ikke nødvendig. Det var ganske stille og bare 5-6 minus. Men ekkelt regn!)


4. Man har en nabo med en bålkasse som de kanskje har kjøpt til jul? Den kan stå utenfor garasjen og varme opp.
5. Man kler seg godt. Sitteunderlag og overtrekksbukser er et 'must' om vinteren.


6. Man bærer ut det man har av stearinlys, t-lys, gravlykter og parafinlamper og tenner på.
7. Man bærer ut ved, bestikk, servietter, vin, grillpinner og tallerkener. Dekker pent på og fyrer opp bålet.

8. Det grilles: Pølser er enkelt og greit. Og fiskekaker er supert. Kylling med krydder, rømme og hvitløkskløfter i folie. Og kokt mandelpotet, rett på grillspydet. Brød og lomper må til. Smør. God sennep. Kanskje en chilli ketsjup. Paprika. Ananas. Vann. Vin. Marshmallows. Kaffe og sjokolade. Hvis noen har bakt en kake er det absolutt toppen å spise ute i mørket. Glasur til kaken er heller ikke noe problem.

Og hvis noen vil ha litt mer lekkert tilberedt mat i garasjen, kan de finne flere oppskrifter på Matfront-bloggen min, for eksempel her.

Så er det bare å kose seg. Og etterpå lukter det bål i garasjen. Og av klærne. Og av håret. Men alle hadde det storartet - 

Og det å ikke kunne ta en fest ute i januar, er pysete. Prøv da vel! Det er fantastisk. Ungene elsker det. Og er du tøff, tar du neste barneselskap ute i garasjen også. Eller ungdomsparty? Kanskje det funker bedre enn innendørs, noe som ofte er et himla stress. Her i vår lyckliga gate bremset forbipasserende biler opp og vinket. Noen ville nok gjerne vært med. Så det er bare å gå i gang!

tirsdag 14. februar 2012

NÅR MAN KJEDER SEG LITT FOR MYE

西暦2101年
戦いは始まった。
艦長:一体どうしたと言んだ [sic]!
機関士:何者かによって、爆発物が仕掛けられたようです。
通信士:艦長!通信が入りました!
艦長:なにっ!
通信士:メインスクリーンにビジョンが来ます。
艦長:おっお前は!
CATS:おいそがしそうだね、諸君。
CATS:連邦政府軍のご協力により、君達の基地は、全てCATSがいただいた。
CATS:君達の艦も、そろそろ終わりだろう。
艦長:ばっばかなっ・・・!
CATS:君達のご協力には感謝する。
CATS:せいぜい残り少ない命を、大切にしたまえ・・・・。
CATS:ハッハッハッハッハッ・・・
通信士:艦長・・・。
艦長:ZIG全機に発進命令!!
艦長:もう彼らに託すしかない・・。
艦長:我々の未来に希望を・・・
艦長:たのむぞ。ZIG!
Når man kjeder seg og venter på nye Sherlock Holmes på tv'en. Og burde skrive noe åndfullt - om klimakrisa, om dumskapen ved facebook, valetines day eller forretningsstandens morsdag. Da surfer man på nettet, ikke sant - og koser seg med små morsomheter, nye som gamle. Vel bekomme. Belongs to us.