søndag 6. februar 2011

MIND MAP FOR ET KAOTISK HODE

Fant et gammelt bilde fra en artikkel om å lage hjelpekart for den vanskelige hverdagen.

Dette er faktisk en fin metode. Sette et ord på noe som er et problem eller ei utfordring midt på et stort ark. Slå en ring rundt ordet, og så trekke streker ut i alle retninger med ord og tanker som kan løse eller avhjelpe. En annen metode er rett og slett skrive ned alt man bør og skal huske i en gitt situasjon. For å sikre seg at man har oversikten. 

Dette kan til og med hjelpe mot søvnløshet: I stedet for å bli liggende å kverne midt på natta, står man opp henter ark og ei penn og skriver ned alt det som svirrer utover på arket. I dagslyset neste morgen kan du henter fram arket og omskrive det på et nytt ark eller fylle på med flere idéer. Pussig nok kan det meste bli overkommelig når det er satt ned på papir. Engelskmennene kaller det mind maps og det finnes mye på nettet om fenomenet. Noe ligger her, der har jeg også funnet dette morsomme kartet.



Men det behøver ikke gjøres så komplisert, et ark og ei penn er nok. Siden kan du fylle på med gul, grønn og rød tusj for å systematisere. Eller kaste arket og begynne helt på nytt.