onsdag 14. september 2016

TUBULAR BELLS. GJENSYN MED GLEDE

Verdens nydeligste klassiske rock-stykke, Tubular Bells, med gitaristen og musikeren Mike Oldfield, fant jeg akkurat nå, gjort av BBC i 1973. 

Videoen ligger på youtube her, og er vel verdt et besøk. Stilig gjort av BBC for så lenge siden!Jeg elsket musikken hans, og fant fram til dette lille mesterstykket av en LP, fordi jeg er i retro humør og lette etter mer info om Vivian Stanshall som deltok sammen med Mike på plata. 

Siste kuttet er et skikkelig fyllekalas, der Vivian viser oss rundt i et gammelt palass til tonene av Sailor's Hornpipe. Ubeskivelig guiding. Jeg ler ennå, når jeg går kveldstur med musikken på øret, førti år seinere. Hør selv. 

Og ett av hans andre flotte album fant jeg også bilde av. Alt sto i LP-hylla mi, en gang for lenge siden. Mer om Mike Oldfield finner du på Wikipedia, her


Et lite, oppdatert livstegn fra Mike selv: Et godt liv på Bahamas. Les historien hans her. Kjenner at det rykker i et lite snev av misunnelse. Sitte på kaia sammen med Mike Oldfield, med gitaren og havet, på Bahamas. Voi, voi.