fredag 7. mars 2008

SVALBARD. LANDET DER NORD

Landet der nord fyller meg alltid med en slik intens glede.

Denne turen var intet unntak, selv om vi var på jobb nesten hele tida. I perioder går jeg rundt i kulda og bare smiler, smiler. Fjellene ligger der og bader i rosa prakt. Temperaturen viser minus 15 på gradestokken, men i virkeligheten er den nede i effektiv temperatur på minus 34. Da må man pakke smilet enda bedre inn. Alt må pakkes inn. Dette landet er ikke til å leke med.

Flyturen over til Svea sist fredag var et eventyr. Samtidig var det skuddårsdag, altså noe man opplever sjeldnere enn vanlig, og kanskje derfor med særlig intensitet.
Sendte du et skuddårs frieri avgårde? Det gjorde jeg! Men selv om det aldri kommer noe svar, skal jeg alltid vite å glede meg over livet og over å få oppleve slike intense, vakre dager som disse.

ISBJØRN

Endelig hjemme igjen. Svalbard var som alltid: Kaldt og fantastisk. Men uten tilgang på pc har jeg ikke kunnet blogge, så det har vært stille her.

Mens mens jeg venter på å få lasta ned egne bilder fra kamera og slippe skrivekløa løs, legger jeg ut en link med smak av nord og noen deilige, hvite bamser.

Den eneste isbjørnen jeg sjøl har sett, var på søppelplassen i Adventsdalen utafor Longyearbyen, men den var da også ganske flott?
Vil du lese mer om dette flotte, arktiske pattedyret som nå er kommet inn på lista over utrydningstruede dyr, finner du en fin omtale på nettsida til Norsk Polarinstitutt.