lørdag 9. juli 2011

FANTASTISKE TRÆNAFESTIVALEN. OGSÅ I ÅR

Er på Trænafestivalen. Sjekk websidene som jeg mener ligger her. Kan ikke legge ut egne bilder, for jeg har ikke kabel til kameraet mitt. Men det kommer.

Træna er fantastisk. Å være ansatt som frivillig på festival er morsomt, og får meg til å føle meg nyttig. Akkurat i kveld får det meg til å føle meg sliten. Men det er bare bitteliten en del av prisen. Resten en bare flott. 

Og slik så det ut denne helga i himmelandet, bilder lastet inn etter festivalen:Vakker natur, levende musikk og en fredelig utsikt fra teltåpninga om morgenen.
Her er lenke til hele bildegalleriet fra festivalen, kikk og nyt.

søndag 3. juli 2011

DRØMMEN OG VALMUENE"I juli blomstret valmuene. De hadde noe som ikke kunne tegnes og ikke kunne males. Det var noe som var altfor menneskelignende ved dem.

Hun skrev det ned på papir: Det er den ville, sanseberusende kjærlighets blomst. 


Valmuens farve kan ikke males med pensel, ikke sies i ord. Og over de store, enkle bladene har de lyse støvdragere drysset sitt støv - som matt gull på skinnende silke. 

Og den er vakrere enn alle de roser og hyasinter fra Stambuls haver. Bød man meg millioner, den ble dog hos meg i glasset, for i den er der noe av solen og noe av underverdenens mørke, og den er deiligere enn alt annet på jorden.

Den er som et skinn av en kjærlighet jeg en gang hadde, og som ennu brenner og banker meg i brystet,men som skal skjules innerst der inne til min død. Men da vil jeg stige ut av verden med min valmue i hånden - og den vil føre meg vidt ut efter solens stråler og dypt ned i det mørkeste mørke."

Fra romanen Drømmen og hjulet
Jens Bjørneboe