mandag 4. juni 2012

SOMMER PÅ FEM DAGER

Helt utrolig: Jeg dro hjemmefra med 4 cm snø i oppkjørselen og kom hjem til full sommer. Det er helt utrolig å bo i en landsdel der det hopper fra en årstid til en annen sånn over natta. I hagen blomstrer både blåveis, hvitveis og primula, og rabarbraen og løpstikken strekker seg kraftig mot lyset. Sånt er fint. Veldig fint. Og snart blomstrer valmuene. Ikke ennå, men snart. Og de er noe av det flotteste jeg vet.


søndag 3. juni 2012

DET VILDE ORD I BODØJeg er i Bodø og har deltatt på litteraturfestivalen "Det vilde ord". Det har vært fabelaktig.

Har møtt forfatteren Espen Haavardsholm og snakka om den siste boka hans "Besøk på Ekely" som omhandler maleren Munchs siste leveår og forholdet til hans siste modell, den unge og vakre jusstudenten Dorothy. Boka anbefales.

Litteraturfestivaler anbefales! En rekke spennende tema har stått på programmet og Bodø viste fram sin sommerlige side med full sol og ti varmegrader! Fulgte en flott litterær byvandring med opplesninger av Jan Oscar Bodøgaard og skal skrive mer om dette etterhvert, for det var så bra!Ti varmegrader og sol - det kan man ikke kimse av i en vår som denne, den har vært kald og snøfull så det holder. Men nå er det snart sommer, det viste helga i Bodø med all tydelighet. Ikke glem "Besøk på Ekely" hvis du vil vite mer om den aldrende maleren med verdensberømte bilder og nyvekket inspirasjon. Og ha god lesning!