mandag 18. desember 2023

OM KRIG, VEKT OG KLATREGLEDE

Det er desember igjen. Jeg strikker et skjerf og det er søndag. Vet at Jekta er åpent til 19, så jeg drar nok innover for å kjøpe mer garn og samtidig prøve å ikke la meg påvirke av juleforberedelsene.

Jeg prøver å gå ned i vekt. Målet er ti kilo ned. Minst. Jeg skulle ønske dette ikke tok så stor plass i livet mitt, men det gjør det. Har skrevet om dette i årevis på bloggene mine, særlig på matfront-bloggen i forsøk på å finne en metode eller en retning som fungerer over tid. Har bakt proteinrundstykker med havregryn i dag, de metter og er gode og oppskriften ligger på Matfront som du finner her.

Jeg skal også prøve å blogge mer og være mindre på FB. Lese mer skal jeg også gjøre. Gå mer. Bruke mindre penger. Trene. Det er ikke ende på det man skulle ha gjort bedre og mer enn før.

Våpenhvilen i Midt-Østen er over og de kriger igjen. Det er så meningsløst og man må bare lære seg å bli objektivt iakttagende, ellers så dør man i fortvilelse. Så jeg ser liten vits i å forberede jul eller bursdag eller noe annet krevende. Hodet mitt er dessuten tomt for kreative ideer.

Så jeg legger inn bilder av to av mine elskede lyspunkt i livet, Jesper og Brage i toppen av klatrestativet på Strandtorget like ved kontoret mitt. De likte seg i høyden og jeg liker å være sammen med dem. Like før gikk vi foran domkirka og markerte mot Israels krig i Midtøsten, en fin og folkerik demonstrasjon.