mandag 22. august 2016

FERIEN OVER

Ferien over - det ble snartur til Harstad med åpning av festspillene og vernissasje hos Harstad Kunstforening der Kine Hellebust stilte ut sine fototrykk i svær utstilling. Konsert med Bodø-bandet Kråkesølv og besøk på Galleri Nordnorge ble det også tid til.

Her er Kine sett ovenfra
Neste helga gikk turen til søkkvåte Karlsøyfestivalen, der jeg heldigvis fikk sove innendørs og slapp å slå opp teltet. Men koselig festival, som alltid. Fine folk, god mat og et bra seminar om integrering av flyktninger og det å være på flukt. No borders, het det - og vakte mange tanker om alt det jævlige som skjer i verden.

Årets Riddu-festival ble en kort-kort affære, med overnatting fra fredag til lørdag i telt. Hyggelige nye bekjentskaper fra Gratangen i nabo-lavvoen, konsert med Violet Road og trivelig festgjeng av damer på tur. God, samisk bidos ble det før avgang hjem igjen på lørdag. Litt trøtt, men ellers fin form. Og lot meg true av massive regnbyger som ble meldt fra lørdagsnatt, så jeg orket ikke ligge over i telt nok ei natt i et vått festivalområde med den litt skrale ryggen min.

Men festivalen viste mitt 15 år gamle NRK-jubileumsprogram fra Riddu i2001, hele tre ganger. Som del av hovedprogrammet sitt. Og det er jeg stolt over. Ekte samisk samtidshistorie. Du kan se det igjen her.

Dette er Stella Maris i fjæra like ved Skutvik fergekai

Begynte så vidt på jobb et par dager, men hoppet av og tok en tur ned til Hamsundagene i regi av Nordnorsk forfatterlag, sammen med Lene. Vi reiste via vakre Skrova, og stoppet ved et av Nordlands mange vakre kulturlandskap i fjæra på Skutvik, Stella Maris. Deretter delte vi ut postkort og brosjyrer for NnF under Hamsun-arrangementene og bodde på sjarmerende Hamarøy fiskecamping.

 
Dette er den vidunderlige øya Skrova midt i Vestfjorden

Så det ble nordnorsk ferie i år. Hjemme i ukedagene, pjusket i hagen og hvilte ut mellom slagene. Mikkel fylte 30 år så den 28. var det hyggelig sushiaften på Nodee ved siden av Frognerparken med Oslo-familien. Alt i alt en begivenhetsrik og allsidig ferie 2016.

Sydenturene som folk tar, frister lite i sommermånedene. Nordnorge er flott nok i massevis  for meg. Men at en varm Sydenferie kan friste utpå høsten, ja det betviles ikke.

Jeg sliter med å konsentrere meg om å være på jobb, merker jeg. Men jeg er vel ikke den neste som syns det er tungt å holde tralten etter mange, lange dager langt vekk fra arbeidsplassen. Med ønske om en god høst, folkens!

Vakre Tranøy fyr like før konserten med svenske Stefan Sundstrøm