søndag 5. april 2009

PÅSKEPAI


Bare en liten avsporing. Lyst på no' godt som ikke er tradisjonell påskemat, som lammelår? Noe som ikke er kjøttmat? Det er ikke så dumt med et kjøttfritt alternativ i uka. Særlig når det smaker knallgodt!

Prøv min påskepai. Kjøp en ferdig paibunn, det er superpraktisk og gjør paisteking til en lettvint nytelse. Legg den i et ildfast fat og smør bunnen av paien med et tynt lag grønn pesto. Coop har en god, grønn pestovariant i glass som høver bra her.

Legg over et lag finhakket spinat (kjøper du frossen spinat i pose, holder det med halvparten, men du må klemme ut mest mulig vann først).

Over den grønne pestoen og spinaten fyller du i ett beger med cottage cheese (uten væske),

og strør på med grønne, fylte oliven - mange eller få etter smak. Kvern over noen gode omganger med svart pepper, men ikke bruk salt, for olivenene er mer enn salte nok!

Så visper du to økologiske egg fra frittgående høner (alt annet er umoralsk) med en skvett økologisk lettmelk og heller over.

Siden topper du med sånn fire-sorter-reven-ost i ferdig pakke. Noe av osten er skikkelig orange, - sikkert cheddar, og det gir flott påskefarge. Sett i varm ovn til paibunnen er godt brun i kantene og osten smelta. Hva anslår jeg - sånn ca 20 minutter i alminnelig varm ovn? 200-225 grader.

Ved siden av har du litt frisk salat og noen sprø nyvaskede sukkererter. Velbekomme. Og god påske!
.3 kommentarer:

Anonym sa...

Denne skal jeg helt klart prøve meg på.

M-M

Anonym sa...

Takk for denne - skal prøves! God påske! :)

ORDFRONT sa...

Takk det samme. Jeg syns den ble veldig god..