torsdag 12. mai 2011

NYTELSE PÅ KNØTTLITEN GLASSVERANDA

I fjor høst fikk jeg bygd om en liten krok av trappeoppgangen som bare var rot- og oppsamlingsplass, til glassveranda. Å, salige luksus på 69 grader nord!

Noen gamle møbler fra kjelleren fikk plass, - et gammelt saueskinn, noen småtepper, ei t-lyslampe og litt grønt. Og krona på verket: 
En liten terasseovn som varmer i tidlige morgentimer.
Når sola titter fram fra klokka halv fem om morran, kan man snike seg ut, sitte i saueskinn og morrasol, selv om det bare er noen få varmegrader ute. Og det er ennå kaldt her nord. Men vi må nyte det lyset vi har. Og den friske lufta.


En kaffekopp og ei god bok, kanskje et ullteppe: Og morratimen er blitt til noe helt anna enn før! Sitte ute under tak. Selv når det regner er det fint! Men når sola kommer, er det vidunderlig. Man kan bli morrafugl av mindre.

2 kommentarer:

Lene Megan sa...

Fantastisk. For en god ide! Jeg kan mærke solen varme gennem dine ord og smage kaffe, mens jeg sidder og læser i den tidlige morgentime. En slags magi! ;)

ORDFRONT sa...

Og ute i hagene rundt er det skitne snøhauger ennå. Mai er virkelig ikke en vakker måned her nord! Men inne i min lune hule er det nesten sommer!

Ha en fortreffelig dag!