torsdag 2. juli 2020

MØTER VED EI GRENSE

Noen minner er helt fysiske, som møtene i Finnmark i 2015. Jeg fikk jobbe som journalist i serien Lovens lengste arm og møtte politifolk rundt om i landsdelen. De viktigste var møtene på Mehamn lensmannskontor der de to politifolkene fortalte om dagliglivet som politi.

Vi ble blant anna med dem ut på patrulje om natta. Det ga meg et helt nytt syn på politiet og deres virksomhet.

Bjørn Hermann flyttet til Pasvik på sommeren, og tjenestegjorde på landets minste tjenestested, Nyrud. Han tilbrakte tida der sammen med kjæresten Signe, og fortalte mot slutten av serien om hvordan han så på jobben han hadde gjort som politimann gjennom et langt liv.

Og så snakket de begge om lykken ved å ha noen å være glad i, og hvor fint det er å være ute i naturen.

Her på bildet er jeg strålende fornøyd med dagens opptak der vi filmet mens vi gikk oppover Pasvikelva. Vi hadde fine treff med Custer, hans flotte Vorsteh-valp. Han ble selvfølgelig med på bildet. Saken om Bjørn Hermann kan du lese på NRK sine nettsider, her.

Da vi kom til Nyrud, kjørte vi med Bjørn Hermann rundt i Pasvik og så på trollskogen og villmarka. Og så kom tre ungdommer fra grensepatruljen for å ta oss med på inspeksjonsreise opp elva, Erling fotograf og jeg var begge i hundre. Og fort gikk det, både fram og tilbake. Grensepostene med ulik farge viste oss at vi hadde et land på hver side av båten, Norge er nabo til Russland, den store bjørnen i øst, og grensa går delvis midt ute i elva.

Se videoklippet her. Resten av opptakene finner du i serien, jeg legger ei lenke til siste episode i serien, der du kan se grensepatruljering i avsnitt 5 og kjærestebesøket i avsnitt 10. Sjekk her og fryd deg sammen med oss over denne fantastiske ytterkanten av landet vårt!

Ingen kommentarer: